Must See: Rolex Daytona #6262

Gespot bij Steiner Maastricht: Rolex Daytona #6262 Tropical 
Een van de grootste trends in de wondere wereld van vintage horloges is Tropical, ofwel wijzerplaten die door invloeden van buitenaf van kleur zijn veranderd. Liefst op natuurlijke wijze uiteraard, zonder helpende hand. En uiteraard zo egaal mogelijk.

Een van de drijvende krachten achter deze trend is Steiner. En met deze Daytona laat hij ons wederom een echte topper zien. Een #6262 is sec al een vrij bijzondere verschijning. Deze referentie is maar enkele jaren in productie geweest en had wél het nieuwere kaliber 727 maar nog de oude stijl kast zonder verschroefde knoppen. Een tussenmodel zo u wilt. Het exemplaar van Steiner heeft echter óók nog eens prachtig verkleurde totalisatoren en wordt daarmee een absolute droom voor liefhebbers op zoek naar iets aparts.

In de woorden van Steiner:

Zeer zeldzame edelstalen Rolex Daytona Ref.No. 6262 met puntgave en orginele Tropical Bruine indexen en caliber 727 uit 1971 welke maar 1 jaar in produktie geweest van circa eind 1970 tot eind 1971. Meestal kom je de 6262 tegen met een andere achterdeksel van bijv. 6263 of 6265, deze uitvoering is zowel tussen de kastpoten als in de achterdeksel met het referencie nummer 6262 voorzien. Standaard met 2 jaar volledige Steiner garantie en een taxatierapport voor de verzekering, alle rekeningen en correspondentie zijn erbij & orginele box.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: