Must See: Rolex Datejust #1611

Gespot bij SUBGMT.com: Rolex Datejust #1611

Bij PoaG zijn we gek van 36mm Rolexen, zowel de Datejust als de Day-Date. Deze modellen zijn sec absoluut niet zeldzaam, maar een bijzondere lunette of wijzerplaat kan een wereld aan verschil maken.

Analoog aan de Day-Date kende ook de Datejust een aantal wilde (en onbekende) varianten. Een van de meest obscure is de 1611. Deze referentie is, net als zijn presidentiële broertje, voorzien van een bijzonder gegraveerde lunette en -in dit geval- bijpassende band. Bijna pointillistisch. Alhoewel een 1600 of 1601 wellicht wat aantrekkelijker zijn, is de 1611 uitermate zeldzaam en bijzonder. Respect voor SubGMT – veel vaker zullen we deze niet tegenkomen.

De wijzerplaat is overigens voorzien van de mooiste markers die op de Datejust leverbaar waren – licht bollend met afgevlakte zijkanten. Zeer chique.

In de woorden van SUBGMT.com:

Hele zeldzame geheel originele in mintstaat verkerende met alle schakels op de eveneens mint band Rolex Datejust 1611 uit 1969 met origineel voor de 1611 “gepunchede” bezel en bewerkte band. Is een softe versie van de boomschors, beetje struikgewas. De algehele staat is zeer mooi, deze is niet veel omgeweest, zelfs het glaasje lijkt de eerste te zijn. Op de deksel zit een inscriptie, aub niet weghalen. Iedereen heeft een Day-Date tegenwoordig, hoeveel mensen kent u met een 1611?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: