Must See: Omega Speedmaster #2998-3 Decimal

Gespot bij Cars & Watches: Omega Speedmaster #2998-3 Decimal

 De Speedmaster is een bijzonder horloge. Zonder twijfel een klassieker, maar vaak wel wat saai. Sinds eind jaren ’60 is het uiterlijk amper gewijzigd wat maakt dat er een heleboel Speedmasters zijn die er gewoon -eh- min of meer hetzelfde uitzien. Maar voor de gevorderde liefhebbers zijn er dan altijd nog de échte oudjes.


De eerste Speedmaster was de #2915, die min of meer gelijktijdig uitkwam met de Seamaster #2913 en de Railmaster #2914. Dit horloge had een eenvoudige kast met stalen tachymeterring, zwarte wijzerplaat, handopwindbaar uurwerk en opvallende staalkleurige Broad Arrow-wijzers. Na twee jaar werd de #2915 opgevolgd door de #2998. Het grootste verschil zat hem in de tachymeterring die nu zwart was. Ook de wijzers werden verwisseld voor Alpha exemplaren. Door de opvallende wijzers en de eenvoudige kast onderscheiden zowel de 2998 als de 2915 zich duidelijk van de latere generaties. Overigens kreeg de #2998 vanaf de -4 de bekende rechte wijzers.

De #2998 van Cars & Watches lijkt in goede en vooral originele staat te verkeren. Om het af te maken is het horloge voorzien van de originele, zeldzame Decimal lunette-inleg. Meer hierover op Chronomaddox.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: