Must see: Longines 30CH

Roel van Amsterdam Watch Company stuurde PoaG per mail foto’s een sneak preview van een Longines 30CH Türler. Sympathieke kerel die Roel!

Al eerder schreven wij op dit blog over de schitterende Longines 13ZN van Cars & Watches. Zoals u weet werd de 30ZN na zo’n elf jaar opgevolgd door de 30CH. De 13ZN is al een bijzonder uurwerk, de 30CH daarentegen wordt door velen beschouwd als een van de mooiste chronograaf-uurwerken ooit gebouwd. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden zegt men toch? Bij deze:

Helaas was de schitterende 30CH de laatste manufactuur-chronograaf die Longines zou produceren. Overigens zijn de meeste ‘time only’ kalibers van het merk ook een lust voor het oog – diegene vóór het ETA tijdperk althans.

De 30CH van AWCo heeft een roségouden kast van ca. 38mm, een maat die indertijd bijzonder groot was. De wijzerplaat is gebroken wit met opgelegde indexen en cijfers en deze is voorzien van een extra Türler dealer-signatuur. Over Türler staat een aardig stuk op het weblog van AWco.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: