Must See: Rolex Submariner #5512 Gilt PCG


Gespot bij Steiner Maastricht: Rolex Submariner #5512 Pointed Crown Guards, Gilt, Underline, Serpico Y Laino

Dit is lastig. Waar moeten we beginnen? Een plexi Sub is immers altijd goed. Een 5512 al helemaal.

Maar dan deze; Pointed Crown Guards behoren tot de meest begeerlijke vorm van kroonbeschermers, enkel overtroffen door de extreem zeldzame Square Crown Guards. Gilt wijzerplaten, met hun vergulde tekst, zijn sec al schitterend maar Steiner heeft nog twee extraatjes voor ons in petto: de Underline en het Serpico Y Laino script.

Over de Underline zijn pagina’s volgeschreven. De meest geaccepteerde theorie, in ieder geval hier in Nederland, is dat het de overgang van radium naar tritium markeert. Hoe dan ook is het een bijzonder en zeldzaam detail. Serpico Y Laino was een beroemd juweliershuis uit Venezuela, opgericht door twee Italiaanse immigranten. Net als bij Tiffany en Cartier kregen veel horloges de naam van deze juwelier op de wijzerplaat gedrukt. In de woorden van Steiner:

Ultra zeldzame Rolex Submariner 5512 Underline uit 1960. Vroege uitvoering met ‘pointed crown guards’ en ‘gilt’ wijzerplaat met verkoopsignatuur van Serpico Y Laino welke de belangrijkste Rolex handelaar uit Caracas, Zuid Amerika was. Prachtige geheel originele conditie met rivitband. De vroege submariners met extra Rolex handelaars signatuur [ Cartier, Tiffany.. ] op de wijzerplaat zijn zeer gevraagd en momenteel haast niet meer vrij op de markt. Heel af en toe duikt er weer eens een nieuwe verse op de markt..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: